Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης του Σχολείου μας που υλοποιούσαν τα πολιτιστικά Προγράμματα Ιχνηλατώντας τις αρχές της βυζαντινής και αναγεννησιακής ζωγραφικής τέχνης και Ιχνηλατώντας τους κορυφαίους της βυζαντινής και αναγεννησιακής ζωγραφικής τέχνης συμμετείχαν στην εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων που οργάνωσε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές και άλλων δεκαπέντε σχολείων της πόλης μας, που ήταν μέλη των τριών δικτύων σχολείων με θέματα Τέχνη και Τεχνολογία, Εθελοντισμός και Αθλητισμός. Οι μαθητές μας εξέθεσαν δικούς τους ζωγραφικούς πίνακες με έργα των μεγάλων αναγεννησιακών και βυζαντινών ζωγράφων, παρουσίασαν βίντεο με τα μαθήματα και τις δράσεις όλης της χρονιάς καθώς και το συλλογικό τόμο με τις προσωπικές τους εργασίες και απέσπασαν πολύ ευνοϊκά σχόλια.
Το ιστολόγιο αυτό αφορά δύο Πολιτιστικά Προγράμματα για τη Βυζαντινή και Αναγεννησιακή ζωγραφική που υλοποιούνται στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του ΑΕΙ Πάτρας. Υπεύθυνοι είναι οι κκ. Ευ. Κυριακουλόπουλος και Ελ. Καννά . Τα Προγράμματα έχουν ενταχθεί σε σχολικό δίκτυο με θεματική "Τέχνη και Τεχνολογία" υπό την αιγίδα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του ΑΕΙ Πάτρας.
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
Τρίτη 9 Απριλίου 2013
Eπίσκεψη στο Παρεκκλήσι της οικογένειας Ζαίμη στο Ρίο
Στις 26.3.2013 μια ομάδα μαθητών των πραγραμμάτων, με την συνοδεία του κκ. Κυριακουλόπουλου και της κκ. Καννά επισκέφθηκαν το ιδιωτικό παρεκκλήσι της οικογένειας Ζαίμη στο Ρίο. Εκεί είδαν τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου που ανάγονται στο 1935.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών:
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών:
Και μια φωτογραφία της ομάδας των μαθητών και των καθηγητων που επισκέφθηκαν το Παραεκκλήσι της οικογένειας Ζαίμη:
Επταήμερη Επίσκεψη στην Ιταλία (31/3 - 6/4)
Κολοσσαίο- Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Ιχνηλατώντας της Βυζαντινή και Αναγεννησιακή Ζωγραφική Τέχνη” μας άνοιξε τις πόρτες για έναν κόσμο όμορφο, γεμάτο ωραία χρώματα και επιβλητικές παραστάσεις. Τα δίωρα μαθήματα που πραγματοποιούνταν κάθε Παρασκευή μας έδωσαν την ευκαιρία να μελετήσουμε και με το πέρασμα του χρόνου, να αγαπήσουμε τη Βυζαντινή και Αναγεννησιακή ζωγραφική τέχνη καθώς και να γνωρίσουμε τους κορυφαίους εκπροσώπους της. Τα μαθήματα και οι παρουσιάσεις που ετοίμαζαν με μεράκι οι υπεύθυνοι καθηγητές μας εξόπλισαν με πληροφορίες, τέτοιες που καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα. Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ) είπε κάποτε ότι ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και αυτοί που δεν έχουν ταξιδέψει έχουν διαβάσει μόνο τα μισά κεφάλαια. Έτσι με πολλή όρεξη, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, τόσο από την πλευρά των καθηγητών όσο και από την πλευρά των μαθητών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μια επταήμερη επίσκεψη στην Ιταλία με σκοπό την επιτόπια αυτοψία ώστε να “διαβάσουμε ολόκληρο το βιβλίο.”
To ταξίδι μας ξεκίνησε το Σάββατο 31 Μαρτίου από το χώρο του σχολείου. Το μεσημέρι συγκντρωθήκαμε στο σχολείο 47 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές και αποχαιρετήσαμε την Πάτρα αναχωρώντας για την όμορφη γειτονική Ιταλία. Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι με το καράβι από το Νέο λιμάνι της Πάτρας στο λιμάνι του Μπάρι, κατευθυνθήκαμε προς την ιστορική πόλη της Πομπηίας. Εκεί περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο και ο ξεναγός μας ενημέρωσε για τον ακμαίο πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της “Νεκρής Πόλης”, που είχε τόσο τραγικό και απότομο τέλος. Συνεχίσαμε για την Ρώμη, περνώντας πρώτα από την Νάπολη και το Σαλέρνο, τα μεγαλύτερα κέντρα της Νότιας Ιταλίας. Το βράδυ, μετά από μια κουραστική διαδρομή στην “Autostrada” φτάσαμε στον προορισμό μας, την Ρώμη.
Την επόμενη μέρα, αγνοώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε σε σημαντικά μνημεία της Ρώμης, όπως το Κολοσσαίο και το Πάνθεον. Αφού κάναμε μια ευχή στην Fontana di Trevi περπατήσμε στις γραφικές πλατείες στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπως την Piazza Navona. Η περιήγηση μας στην Ρώμη έκλεισε με την επίσκεψή μας στο Μουσείο του Βατικανού και στον Άγιο Πέτρο, όπου μας συνεπήρε η επιβλητικότητα των μεγαλόπρεπων έργων τέχνης ασυναγώνιστης ομορφιάς, όπως η Scuola di Athene του Rafaello. Το εσωτερικό της Capella Sistine ήταν αξιοθαύμαστο και προκαλούσε δέος. Δεν ήταν ωστόσο μόνο η τέχνη που έκοβε την ανάσα αλλά και η λαμπρότητα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Την τελευταία μας μέρα στην μαγευτική Ρωμη επισκεφθήκαμε μερικά ακόμη μνημεία της “Αιώνιας Πόλης,” το Καπιτώλιο, το Palazzo Vitoriano αλλά και την πολυφημισμένη Piazza D’Espagna. Μετά περπατήσαμε στην κοσμοπολίτικη Via Condotte όπου βρίσκονται όλοι οι οίκοι μόδας και απολαύσαμε ένα cappuccino στο γνωστό Cafe Greco. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την ονειρική, μεσαιωνική πολη της Σιέννα, χαρακτηριστικό δείγμα της μεσαιωνικής ομορφιάς της Τοσκανέζικης Καμπανίας. Με σύμμαχο τον καιρό, θαυμάσαμε τον υπέρλαμπρο καθεδρικό ναό, ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, στο κέντρο της πόλης, καθώς και την κεντρική πλατεία με το ιδιόρυθμο σχήμα της που στολιζεται με το πανύψηλο καμπαναριό. Μετά από ένα γλυκό απογευματινό περίπατο στα γραφικά σοκάκια της Σιέννας είχε φτάσει η στιγμή να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
Palazzo Vitoriano - Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Καθεδρικός Ναός της Σιέννας- Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Επόμενος σταθμός μας ήταν η πόλη όπου άνθισε το κίνημα της Αναγέννησης, η πόλη όπου έδρασαν πασίγνωστοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης και εμβέλειας, αλλά και η πόλη όπου σήμερα βρίσκονται έργα αξεπέραστης ομορφιάς. Αυτή δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο η Φλωρεντία. Η μέρα ήταν Πέμπτη και η στιγμή που θα επισκεπτόμασταν την Galleria di Uffizi είχε φτάσει. Μετά από μια επιτόπια σπουδή έργων καλλιτεχνων, όπως των Μποτιτσέλι, Τιτσιάνο, Καραβάτζιο, Λίπι, Μιχαήλ Άγγελου και Τζιότο, συνεχίσαμε την περιπλάνηση στην Ponte Vecchio και στην Piazza della Signoria όπου δεσπόζει ο "Δαβίδ", το επιβλητικό άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Bargello, με τα περίφημα γλυπτά του. Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο ξακουστό μνημείο της Φλωρεντίας, το Duomo. Δεν ήταν μόνο η αρχιτεκτονική αρμονία του κτιρίου και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του Βαπτιστηρίου, που μας άφησαν άναυδους αλλά και η θέα από το Καμπαναριό του Giotto που κόβει την ανάσα. Η διαμονή μας στην Φλωρεντία τελείωσε με αγορές και περιήγηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης και καφέ στην Piazza della Republica, η οποία, με το καρουσέλ και την jazz μουσική που εκτελούσαν πλανόδιοι μουσικοί στο κέντρο της, δε σου άφηνε παρά ένα χαμόγελο.
Ponte Vecchio - Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Piazza della Republica- Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
"Δαβίδ" του Μιχαήλ Άγγελου στην Piazza della Signoria- Φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Πράγματι, σε αυτό το ταξίδι μελετήσαμε από κοντά έργα και μνημεία που χαρακτηρίζουν ολόκληρες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Αλλά δεν ειναι μόνο οι γνώσεις, που μας πρόσεφερε, που το κάνουν ξεχωριστό. Ειναι και οι στιγμές. Το ταξίδι αυτό μας χάρισε στιγμές, που θα μεινουν ανεξίτηλες στο μυαλό μας, αλλά κυρίως στην καρδιά μας.
Τις ωραίες αυτές στιγμές τις οφείλουμε στη συλλογική προσπάθεια καθηγητών και μαθητών. Η αισιοδοξία, ο ενθουσιασμός και η ωριμότητα που έδειξαν οι μαθητές ωστόσο δεν θα αρκούσε εάν δεν ήταν οι καθηγητές οι οποίοι με αξιοθαύμαστη υπομονή και αντοχή, πολλή όρεξη, θετική ενέργεια, μεράκι και αγάπη πρόσπαθησαν να μας προσφέρουν το καλύτερο. Ο συντονιστής του προγράμματος και της εκδρομής μας κ. Ευάγγελος Κυριακουλόπουλος , αλλά και η κ. Ελένη Καννά, η κ. Βασιλική Δημητροπούλου και η κ. Αφροδίτη Λεούση είναι εκείνοι που, καλλιεργώντας ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, εμπιστοσύνης και αγάπης με τους μαθητές, έδωσαν ψυχή σε αυτό το Πρόγραμμα και χρώμα στην εκδρομή μας.
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
Μάθημα 10, 11 και 12: Κορυφαίοι Εκπρόσωποι της Αναγεννησιακής Ζωγραφικής Τέχνης
Τις παρουσιάσεις του έργου και της ζωής των κορυφαίων εκπροσώπων της Αναγεννησιακής ζωγραφικής τέχνης, Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ, Μποτιτσέλι και Τζιότο επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κκ. Καννά Ελένη, κκ. Λεούση Αφροδίτη και κκ. Δημητροπούλου Βασιλικη.
Μιχαήλ Άγγελος:
Τζιότο:
Ραφαήλ:
Μποτιτσέλι:
Τρίτη 12 Μαρτίου 2013
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Τρίημερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Μετέωρα
Στo πλαίσιo υλοποίησης των δύο πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα "Ιχνηλατώντας την Βυζαντινή και Αναγεννησιακή ζωγραφική τέχνη" πραγματοποιήσαμε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μετέωρα. Σκοπός μας ήταν η επιτόπια μελέτη των αρχών της Βυζαντινής εικονογραφίας και η παρατήρηση της τεχνικής του Θεοφάνη Στρελίτζα, θέματα τα οποία σε θεωρητικό επίπεδο διδακτήκαμε στο σχολείο.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου φτάσαμε στην Καλαμπάκα όπου διανυκτερεύσαμε. Η επόμενη μέρα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ήταν η μέρα της επίσκεψής μας στα μοναστήρια των Μετεώρων.
Η πρώτη μας στάση έγινε στη Μονή του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά. Τις τοιχογραφίες στην συγκεκριμένη Μονή τις έχει κάνει ο Θεοφάνης Στερλίτζας ή Θεοφάνης ο Κρης και ανήκουν στην Κρητική σχολή αγιογραφίας.
Εκεί πραγματοποιήθηκε μια δίωρη ξενάγηση-διδασκαλία από τον κκ. Κυριακουλόπουλο ο οποίος μας παρουσίασε σε επιτόπια αυτοψία: 1) τις αρχές και τα χαρακτηριστικά που διέπουν τη Βυζαντινή αγιογραφία 2) το μοναδικό εικονογραφικό έργο του Θεοφάνη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τεχνικής του. 3) αισθητικό υπομνηματισμό ορισμένων εικόνων, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε το βαθύτερο σκοπό που εξυπηρετεί η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη.
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στη Μονή του Βαρλαάμ, όπου γνωρίσαμε τις τοιχογραφίες του Φράγκου Κατελάνου, στη Μονή του Ρουσάνου και τέλος στο Μεγάλο Μετέωρο, το μεγαλύτερο μοναστήρι των Μετεώρων, με το μοναδικό μουσείο στο οποίο βρίσκονται μεταξύ άλλων σπάνια χειρόγραφα.
Παρότι η ανάβαση και η κατάβαση στους πελώριους πέτρινους βράχους ήταν κοπιαστική , η ιδιαιτερότητα του τοπίου, η μαγευτική θέα, η σημαντικότητα των μονών και η μοναδικότητα των τοιχογραφιών όλων των ιερών μονών μας αποζημίωσαν και μας έκαναν να ξεχάσουμε εντελώς την κούρασή μας.
Την Κυριακή 3 Φεβρουρίου κατευθυνθήκαμε προς την Λίμνη Πλαστήρα, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας. Περιηγηθήκαμε γύρω από αυτή και περάσαμε περπατώντας το φράγμα της λίμνης. Τελευταία στάση του ταξιδιού μας ήταν το γραφικό χωριό του Μετσόβου στο οποίο απολαύσαμε την παραδοσιακή του κουζίνα και μετά πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Η Λίμνη Πλαστήρα - φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Ο καθαρός αέρας, τα μαγευτικό τοπίο που μας συνεπήρε, η γαλήνη και η ηρεμία της περιοχής του μοναστηριακού συμπλέγματος των Μετεώρων, το δέος και ο θαυμασμός που μας προκάλεσαν οι πανέμορφες επιβλητικές τοιχογραφίες στο εσωτερικό των ναών,η ευγενική υποδοχή και φιλοξενία των μοναχών, η εξαιρετική ξενάγηση, η άρτια οργάνωση του ταξιδιού, καθώς και η ευχάριστη παρέα, μας άφησε γλυκά συναισθήματα και πολλές - πολλές ωραίες αναμνήσεις.
Το Μεγάλο Μετέωρο - φωτογραφία της μαθήτριας Τατιάνας Γούδα |
Συντονιστής της εκδρομής ήταν ο κκ. Κυριακουλόπουλος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος των προγραμμάτων. Πέρα από τον κκ. Κυριακουλόπουλο, συνοδοί της εκδρομής ήταν οι καθηγήτριες, κκ.Δημητροπούλου, κκ. Καραντώνη και κκ. Λεούση.
Aκολουθεί ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή μας:
Άγιος Νικόλαος ο Αναπαυσάς στα Μετέωρα
Ένα βίντεο το οποίο περιλαμβάνει τοιχογραφίες από τη Μονή του Αγίου Νικολάου του Αναυπαυσά στην περιοχή των Μετεώρων.
Οι τοιχαγραφίες της Μονής είναι έργο του Θεοφάνη Στερλίτζα, κύριου εκπροσώπου της Κρητικής σχολής. Αποτελούν δείγματα της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του 16 ου αιώνα.
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
Ιερά Μονή Σταυρονικήτα στο Άγιον Όρος
Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται εικόνες από το εσωτερικό της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα στο Άγιον Όρος.
Προβλήθηκαν για τη μελέτη της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Θεοφάνη Στρελίτζα στο Άγιο Όρος, όπου εικονογράφησε μετά τα Μετέωρα.
Το Πρωτάτο του Άγιου Όρους
Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται εικόνες από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους. Το εικονογραφικό υλικό αφορά τη μελέτη της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Εμμανουήλ Πανσέληνου και των χαρακτηριστικών που διέπουν την τεχνοτροπία της Μακεδονικής σχολής.
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
Εβδομαδιαίες Προβολές
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων μας, κάθε Παρασκευή και ώρα 13:30 - 15:30 προβάλλονται παρουσιάσεις των θεμάτων της εικονογραφίας από τους συντονιστές κ. Κυριακουλόπουλο Ευάγγελο και κ. Καννά Ελένη, όπως και από τους υπόλοιπους καθηγητές που συμμετέχουν στα προγράμματα. Οι παρουσιάσεις καλύπτουν μεγάλο φάσμα πληροφοριών που αφορούν το αντικείμενο μελέτης των δύο προγραμμάτων και αποσκοπούν στην πληροφόρηση των μαθητών για τα ποικίλα θέματα. Οι παρουσιάσεις αφορούν:
1. Tην Iστορία της Βυζαντινής Eικονογραφίας
2. Tην Tεχνική της Νωπογραφίας
3. Tην Εγκαυστική Tέχνη
4. Tην Tεχνική της Aυγοτέμπερας
5. Tα Φαγιούμ και τη σχέση τους με τη Βυζαντινή προσωπογραφία
6. Tις Αρχές που διέπουν την Βυζαντινή Αγιογραφία
7. Tην Κρητική και την Μακεδονική Σχολή και τους εκπροσώπους των σχολών αυτών, Πανσέληνο και Θεοφάνη.
8. Την Επτανησιακή Σχολή
9. Τον Φώτη Κόντογλου: το έργο και την ζωή του
10. Το Ιστορικό Πλαίσιο και τις Αρχές που διέπουν την Αναγεννηση Ζωγραφική Τέχνη
και 11. Τους κορυφαίους εκπροσώπους της Αναγεννησιακής ζωγραφικής τέχης, τον Giotto, τον Boticelli, τον Ραφαήλ και τον Μιχαήλ-Άγγελο.
Τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις παρακολουθείτε στο ιστολόγιό μας, καθώς θα τις αναρτούμε κάθε εβδομάδα μετά την διδασκαλία μέσα στην τάξη.
1. Tην Iστορία της Βυζαντινής Eικονογραφίας
2. Tην Tεχνική της Νωπογραφίας
3. Tην Εγκαυστική Tέχνη
4. Tην Tεχνική της Aυγοτέμπερας
5. Tα Φαγιούμ και τη σχέση τους με τη Βυζαντινή προσωπογραφία
6. Tις Αρχές που διέπουν την Βυζαντινή Αγιογραφία
7. Tην Κρητική και την Μακεδονική Σχολή και τους εκπροσώπους των σχολών αυτών, Πανσέληνο και Θεοφάνη.
8. Την Επτανησιακή Σχολή
9. Τον Φώτη Κόντογλου: το έργο και την ζωή του
10. Το Ιστορικό Πλαίσιο και τις Αρχές που διέπουν την Αναγεννηση Ζωγραφική Τέχνη
και 11. Τους κορυφαίους εκπροσώπους της Αναγεννησιακής ζωγραφικής τέχης, τον Giotto, τον Boticelli, τον Ραφαήλ και τον Μιχαήλ-Άγγελο.
Τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις παρακολουθείτε στο ιστολόγιό μας, καθώς θα τις αναρτούμε κάθε εβδομάδα μετά την διδασκαλία μέσα στην τάξη.
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
Σχολικό Δικτυο "Τέχνη & Τεχνολογία" - Συνάντηση 1
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των έξι προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο προγραμμάτων του δικού μας Σχολείου, που έχουν ενταχθεί στο εκπ/κό δίκτυο με θέμα "Τέχνη και Τεχνολογία" και δρα υπό την αιγίδα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η παρουσίασή μας περιλάμβανε ένα βίντεο μέσα από το οποίο προβάλλαμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς μας έως τώρα. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Κοκλώνη Νεφέλη, Γούδα Τατιάνα και Κουζέλη Αριάδνη από την πρώτη τάξη και ο μαθητής Μπούσιας Νίκος από την δευτέρα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές των προγραμμάτων, κκ. Κυριακουλόπουλο Ευάγγελο και κκ. Καννά Ελένη . Εκτέθηκαν επίσης έργα της μαθήτριας Βώσσου Γεωργίας (Α' τάξη) με θέμα την Αναγεννησιακή και Βυζαντινή Ζωγραφική Τέχνη.
Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες των μαθητών και καθηγητών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Η παρουσίασή μας περιλάμβανε ένα βίντεο μέσα από το οποίο προβάλλαμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς μας έως τώρα. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Κοκλώνη Νεφέλη, Γούδα Τατιάνα και Κουζέλη Αριάδνη από την πρώτη τάξη και ο μαθητής Μπούσιας Νίκος από την δευτέρα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές των προγραμμάτων, κκ. Κυριακουλόπουλο Ευάγγελο και κκ. Καννά Ελένη . Εκτέθηκαν επίσης έργα της μαθήτριας Βώσσου Γεωργίας (Α' τάξη) με θέμα την Αναγεννησιακή και Βυζαντινή Ζωγραφική Τέχνη.
Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες των μαθητών και καθηγητών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Έχετε επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το βίντεο που ετοιμάσαμε, το όποιο προβάλλει συνοπτικά την δουλειά που έχουμε κάνει στα πλαίσια των προγραμμάτων έως τώρα.
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013
Έκδοση Ημερολoγίου για το Νέο Έτος
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων δημιουργήσαμε και διαθέσαμε στο κοινό της Πάτρας ημερολόγια του 2013 με έργα από την Βυζαντινή και Αναγεννησιακή ζωγραφική τέχνη. Στόχος μας ήταν η ανάδειξη μοναδικών έργων τέχνης , με τα οποία ασχολούμαστε όλη τη χρονιά και η συγκέντρωση χρημάτων για την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στην Ιταλία.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)